Waarom kiezen voor een vloer van oud hout?

 

Als u denkt aan een nieuwe vloer, en dan ook nog eens een échte parketvloer, dan zal uw eerste gedachte niet uitgaan naar gebruikt hout dat wel 100 jaar of ouder is. En toch is dat vreemd.

Vloeren van oud hout hebben namelijk een aantal grote voordelen welke bij veel mensen niet bekend zijn. Oud hout is veel harder dan nieuw hout, er hoeven geen bomen voor gekapt te worden, oud hout is sterker en het heeft een prachtig uiterlijk.

 


 

hardheid en sterkteHardheid & Sterkte
Oud hout is veel sterker dan nieuw hout. Oud hout is namelijk zo droog, dat de vochtwaarde nagenoeg 0% is geworden. Dit maakt het veel massiever en sterker dan vers gekapt hout. Ook is hierdoor de kans op kromtrekken of torderen veel minder. Een vloer van oud hout zal dan ook veel minder werken als het vochtig weer, of juist droog weer is. Deze eigenschappen zijn bijna niet terug te vinden in nieuw hout.


milieubewust 2Milieubewuste & Slimme keuze
Omdat het oud hout afkomstig is van oude boerderijen, oude kastelen, oude huizen en oude schuren die afgebroken worden, hoeven er geen bomen gekapt te worden om het hout te produceren. Vaak is er een wens om te gaan voor hardhout van een zo oud mogelijke boom, om een zo hoog mogelijke kwaliteit te krijgen. Als je dit resultaat kunt krijgen zonder dat je daar een mooie reus voor hoeft te kappen is dat in alle opzichten natuurlijk beter. Zo kunnen we bodemerosie en ontbossing tegen gaan, terwijl we toch gebruik kunnen maken van het beste hout dat verkrijgbaar is.


prachtige uitstraling 2Prachtige uitstraling van oud hout
Als u zoekt naar een houten vloer, of deze nu nieuw is of oud, dan delen wij een liefde. Een liefde voor hout. De uitstraling, het gevoel van hout, de geur van hout. Hout is een prachtig product. Een houten vloer kan een kunstobject opzich zijn. Oud hout heeft echter een natuurlijkere uitstraling. Scheuren kunnen dieper zijn, knoesten meer aanwezig. Net als bij nieuw hout, kan oud hout de uitstraling krijgen die u wenst. Als u meer houdt van het uiterlijk van nieuw hout, maar wel de voordelen wilt van oud hout, kan dit met het zaagproces zonder problemen nagemaakt worden. In dat geval heeft u dus een vloer met een nieuwe uitstraling, maar met alle voordelen van oud hout.

 

Voorbeelden van vloeren van oud hout bekijken? Bekijk de gallerij >

Meer informatie over vloeren van oud hout

Heeft u vragen over vloeren van oud hout die u graag vooraf stelt, of oriënteert u graag eerst via internet? Dan nodigen we u van harte uit om onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Liever direct contact? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op: 06 109 29 831

captcha

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Mark 06 109 29 831

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.