“Kunst is of namaak of revolutionair.”

In de 20e eeuw mogen we met een gerust hart zeggen dat PVC vloeren het allebei zijn.
PVC is levensecht, stil, fantastisch in gebruik en perfect bij vloerverwarming.

Trakteer je voeten op het zachte oppervlak van PVC.

PVC vloeren, praktische schoonheid

PVC, wel de lusten, niet de lasten.

PVC vloeren hebben de laatste jaren de vloerenmarkt flink veranderd. Als je de voordelen van PVC op een rijtje zet begrijpen we ook wel waarom. 

Waar we in het begin nog afstand namen van PVC, hebben de fabrikanten de laatste jaren enorme stappen gemaakt. Uiteraard niet alle leveranciers, maar wel degene waar wij mee samenwerken. 

PVC vloeren zijn hyperrealistisch geworden en door gebruik te maken van biologische weekmakers zijn de gezondheidsrisico’s waar PVC om bekend stond ook teniet gedaan. 

PVC is één van de meest duurzame vloeren die je kunt laten leggen. Omdat PVC niet ‘werkt’ kun je strak tegen alle objecten leggen. PVC is makkelijk in onderhoud, bestand tegen water en perfect bij vloerverwarming.

De voordelen van PVC vloeren

 • PVC is geschikt voor zéér intensief gebruik.
 • Erg gemakkelijk in onderhoud.
 • PVC vloeren zijn zeer hygiënisch.
 • Geschikt voor mensen met een allergie.
 • Waterbestendig
 • Door de dunne laagdikte de meest perfecte vloer voor vloerverwarming.
 • PVC is zacht en voelt dus prettig aan je voeten.
 • Het is een zeer stille vloer. Loopgeluid hoort tot het verleden.
 • Als een ‘plank’ beschadigd, kunnen we de deze eenvoudig vervangen.
 • Door de doorontwikkeling van de toplaag is PVC krasvaster geworden.
 • We hebben zelfs PVC vloeren waar je met een doekje overheen kunt als een van de kids er met stift op heeft geschreven!

PVC vloeren uitzoeken in de webshop

Heb jij interesse in een PVC vloer? Kijk dan in onze webshop!
Je kunt direct een keuze maken welke vloer je wilt bestellen, of je vraagt een bezoek aan.

Heb je al een vloer op het oog maar zie je deze niet terug in de webshop?
Vraag dan vrijblijvend de beste prijs.

PVC vloer laten leggen

Als we spreken over een PVC vloer dan zijn er twee opties. Optie één is klik-PVC, ook wel PVC laminaat. Deze vloer wordt op een soortgelijke manier gelegd als laminaat. De planken hebben een kliksysteem, met als verschil dat deze meestal in elkaar ‘gerold’ worden. Wel is het van belang dat de ondervloer geegaliseerd wordt. Bij Laminaat is zijn oneffenheden vaak op te lossen met een goede ondervloer. Dat is bij PVC laminaat niet zo. Deze vloer zien we vaak terug in appartementen waarbij de wens bestaat de vloer later mee te verhuizen.

Omdat er toch geegaliseerd moet worden, kiezen de meeste klanten voor een Dryback PVC vloer. Deze vloer wordt op de geegaliseerde ondervloer verlijmd, en bestaat uit zeer dunne stroken. Een Dryback PVC vloer is hierdoor veel stabieler en stiller. Er kan nog strakker gewerkt worden wat resulteert in een zeer mooie vloer met alle voordelen van PVC.

PVC leggen - stap 1 - egaliseren van de ondervloer - Avalon Parket

Voorbereiding

Voordat we de vloer kunnen leggen wordt de dekvloer geëgaliseerd zodat er een volledig strakke ondervloer ontstaat en de Dryback PVC goed hecht. Omdat de vloer zo dun is zie je iedere oneffenheid. Egaliseren moet altijd. Als de egaliseer droog en hard is schuren we het hele oppervlak nogmaals.

Leggen van de PVC vloer

Als je voor een visgraat vloer kiest starten we met eerste rij. Deze lijn bepaald namelijk hoe de rest van de vloer komt te liggen. Daarna kunnen we de vloer verder verlijmen en uitleggen. Altijd met een scherp oog voor detail. Bies en band kunnen bij PVC toegevoegd worden wat het geheel natuurlijk prachtig afwerkt.

Afwerking

De delen van de vloer die klaar zijn worden nagewalst zodat de Dryback vloerdelen over de hele ruimte goed in de lijm liggen. Eventuele onvolmaaktheden worden opgelost en de plinten worden gezet. Een groot voordeel van Dryback PVC is dat deze direct beloopbaar is. Als wij klaar zijn kun je dus direct beginnen met inrichten.

Avalon Parket, een uniek concept.

De nieuwe maatstaf van persoonlijk advies.

Jarenlang hadden we een prachtige winkel. Alle vloeren mooi uitgelegd, demoborden en alles perfect uitgelicht.
Zo konden klanten alles goed zien en gaven we klantgericht advies.

Maar een vloer komt niet bij ons in de winkel te liggen. Die komt bij jou op de vloer te liggen. Exact dat is wat wij nu doen. Vanuit de klant die naar de winkel komt, komen wij nu op afspraak vrijblijvend bij jou thuis.

En we nemen daarbij alle stalen mee die jij wilt zien.

Dit geeft de mogelijkheid tot een veel persoonlijker advies, precies op jouw ruimtes en wensen. Een beter beeld hoe de vloer onder jouw lichtomstandigheden oogt en als resultaat een nog mooiere vloer.

Stalenbus 2 - Avalon Parket

Visgraat PVC of stroken?

Legpatronen die passen bij de ruimte.

Kies je beter voor een visgraat PVC vloer, Hongaarse punt, Versailles patroon of een planken PVC vloer? 

De keuze is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst natuurlijk smaak. Welke uitstraling wil je bereiken? Daarnaast is het belangrijk hoe de ruimtes eruit zien. Onze parketteurs leggen het haarfijn uit bij jou op locatie. 

PVC voor project en particulier.

Wij leggen zowel voor particulieren als voor diverse opdrachtgevers met grote tot zeer grote projecten. We zijn preferred partner van diverse merken met flagship stores.

Met ons team van ervaren parketteurs zijn we nog geen klus tegengekomen die we niet konden uitvoeren. Avalon Parket werkt door heel Europa met als grootste project tot dusver een Ski resort van 3.200 M2

Hoe klein of groot de klus ook is, wij komen de vloer met passie voor je leggen.