Jouw perceptie is gebaseerd op jouw ervaringen.

Wie laminaat ziet als een goedkope vloer heeft het laminaat van Avalon Parket nog nooit mogen ervaren.

Gekenmerkt door hoge kwaliteit en realistische uitstralingen met 3D houtdesigns.

We geven je graag een nieuwe kijk op laminaat.

Laminaatvloeren van hoge kwaliteit

Bekend terrein herontdekt.

Nep, slecht, achterhaald. Zo maar wat steekwoorden die je wel eens hoort over laminaat. En helaas geheel terecht ook. 

Dat ligt echter niet aan het laminaat. Maar aan het grote aanbod van laminaatvloeren die zo goedkoop mogelijk en zoveel mogelijk verkocht moesten worden. 

Om geld te besparen ging de kwaliteit omlaag, werden de vloeren dunner en werd bespaard op de kliksystemen. Een trend waar wij nooit aan mee hebben gedaan.

De laminaatmerken die wij voeren zijn van de hoogste kwaliteit. Slijtvast, krasvast en levensecht. In combinatie met onze kwalitatieve ondervloeren kun je weer trots zijn dat je een laminaatvloer hebt gekozen.

Laminaat van Avalon parket

Laminaat, we leggen het graag uit.

Laminaatvloeren zijn opgebouwd uit een aantal lagen. Van onder naar boven zijn dit de onderlaag, de kernplaat, de decorlaag en de toplaag.
De onderlaag van de plank geeft dikte, stabiliteit en beschermt de vloer tegen optrekkend vocht. Daarboven ligt de kernlaag.

Deze kan uitgevoerd zijn in MDF, HDF, of kunststof (PVC laminaat) en wordt in verschillende diktes uitgevoerd. Hoe dikker de kernlaag, hoe stabieler het laminaat aanvoelt en hoe minder je het typerende laminaatgeluid hoort. Onze houten laminaatvloeren zijn van HDF. Omdat dit vele malen beter is dan MDF dankzij een hardere persing. (MDF is medium density, HDF is high density ofwel hoge dichtheid.)

De decorlaag en toplaag zijn het zichtbare deel van de laminaatvloer. Het decor bepaald kleur en looks. Dit maakt een deel van de echtheid. De toplaag bepaald uiteindelijk de slijtvastheid. Hoe sterker de toplaag, hoe krasvaster de vloer. 

Ons laminaat zelf bekijken

Kijk je uit naar een laminaatvloer voor jouw huis of project? Kijk dan in onze webshop!

Je kunt direct een keuze maken welke vloer je wilt bestellen.

Veelgestelde vragen over Laminaat

Welke soorten laminaat zijn er?

Wij hebben alleen klasse 32 laminaat. Dat wil zeggen dat het zelfs geschikt is voor intensief commercieel gebruik, dus zeker geschikt voor huiskamers en slaapkamers maar ook voor kantoren en winkels.

Hoe wordt laminaat gelegd?

Hoe leg je laminaat? Indien je ervoor kiest ons om je laminaatvloer te laten leggen heb je waarschijnlijk minder laminaat nodig i.v.m. zaagverlies. Onze parketteurs lezen als het ware een kamer waardoor het verlies veel minder wordt.

Vaak is in geval van problemen de laminaatvloer niet goed gelegd, zoals niet genoeg spelingsruimte. Hierdoor komt de vloer onder spanning te staan met alle gevolge van dien. Als je ervoor kiest om jouw laminaatvloer zelf te leggen dan leggen we het je graag uit! Zo weet je zeker dat het goed gaat.

Wat voor ondervloer voor mijn laminaatvloer?

Belangrijk is welke eisen je stelt of welke eisen er worden gesteld. Woon je bijvoorbeeld in een flat of appartement dan kan het zijn dat de huurorganisatie eisen stelt in verband met het geluid. Wij hebben TNO goedgekeurde ondervloeren voor deze eisen. Verder is het belangrijk hoe vlak de ondergrond is. Indien de ondergrond niet helemaal vlak is hebben wij daar nivellerende ondervloeren voor die in veel gevallen het probleem oplossen.

Bij twijfel komen we natuurlijk graag even kijken om een passend advies te geven. Het wel bekende holle goedkope geluid waar laminaat vroeger heel makkelijk aan te herkennen was en wat veel ergernis teweeg brengt is tegenwoordig ook heel erg goed op te lossen. Wij hebben zelfs een ondervloer die 20db geluidsreductie realiseert.

Wat zijn voordelen van laminaat?

  • Het grote voordeel van laminaat is het makkelijke onderhoud.
  • Mocht je gaan verhuizen is laminaat verhuisbaar.
  • Laminaat is hygiënisch.
  • Laminaat is goed zelf te leggen.
  • Goed laminaat is duurzaam.
  • Lagere prijs voor een mooie vloer.