Oliën, hardwax of lakken van houten vloeren

Hoewel je er niet aan denkt, is de vloer het meest intensief gebruikte object van je huis, kantoor of woonkamer.
Je loopt eroverheen met een harde zool, met een hakschoen, met een vieze schoen en vaak over dezelfde looppaden.

Een slecht voorbereidde vloer is daarmee dan ook al snel te onderscheiden van een vloer die wel afgewerkt is zoals het hoort.

Oliën, Hardwax of Lakken?

Dit is een vraag die wij vaak horen van onze klanten. Kan ik de vloer beter met olie, hardwax of lak afwerken?
Het antwoord hierop is dan ook vaak een verrassing. Wij oliën en werken daarna de vloer af met hardwax. Het beste van twee werelden dus. Het aflakken van de vloer heeft niet onze voorkeur. Simpelweg omdat de vloer dan lastiger te herstellen is en indien er loop of slijtplekken ontstaan zijn die niet zo makkelijk op te lossen.

Houten vloer in de olie zetten.

Wanneer je olie aanbrengt op de houten vloer trekt de olie in het hout. Hiermee kun je de vloer in bijna iedere gewenste kleur maken.
Je kunt er ook voor kiezen om juist de nerf van het hout te accentueren met een andere kleur dan het normale hout. De olie trekt in het hout en beschermt het hout.

De meeste parketbedrijven laten het hierbij. Dat kan, alleen krijg je dan na één of twee jaar de bekende loopplekken en vale vloeren en moet de vloer opnieuw in de olie gezet worden.

Houten vloer in de hardwax zetten.

Het voordeel van hardwax is dat de vloer volledig beschermt wordt. U loopt geen viezigheid meer in de vloer, de vloer is makkelijk te reinigen én onderhoudsarm.
Wel bestaan er veel vooroordelen over hardwax. Zo zou de vloer gaan 'glimmen', en zou het gemakkelijk kunnen krassen. Voorstaande is waar als je niet met een échte parketeur in zee gaat.
Als wij een vloer leggen gebruiken we alleen de beste hardwax in de markt. U kiest zelf of u een glanzende, matte of zelfs kleurwax aan wilt laten brengen.

Wanneer de vloer in de hardwax is gezet, is de vloer beschermt tegen verkleuring door bijvoorbeeld UV straling en is de vloer beschermt tegen invloeden van buitenaf. De hardwax is krasvast en te reinigen met onze schoonmaakmiddelen.
Het enige onderhoud dat nodig is, is af en toe met een dweil over de vloer te gaan.

Waarom dan olie én hardwax?

Zowel de olie als de hardwax hebben ieder zijn eigen voordelen. De olie trekt in het hout, en de hardwax beschermt het 'op het hout'.
Wij kiezen er daarom voor om iedere vloer met het best mogelijke resultaat af te leveren.

Hardwax is overigens net zo hard als een parketlak.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Mark 06 109 29 831

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.