Wat is laminaat?

Het makkelijkst is om de tekst van Wikipedia te citeren.
"In de volksmond wordt de term gebruikt voor een kunstof vloerbedekking die uit losse panelen bestaat. Het is qua uiterlijk en eigenschappen enigszins vergelijkbaar met parket."

Laminaat als vloerbedekking bestaat meestal uit drie tot vier lagen:

  1. een kunststof onderlaag, meestal melamine
  2. een drager, over het algemeen High-Density Fibreboard;
  3. een laagje bedrukt papier (over het algemeen bedrukt met een houtstructuur);
  4. een kunststof toplaag, meestal melamine versterkt met korund ofwel aluminiumoxide

 

Wij verkopen laminaat volgens het landelijke concept “Yourfloor”, het concept waarbij wij met vele topparketbedrijven een gezamelijke inkoop doen. Het grote voordeel daarvan is dat er een zeer goede prijs is afgesproken en dat er word gewerkt met de beste laminaatfabriek van europa.
Door de gezamelijke inkoop zijn de kleine bedrijven samen dus een heel erg grote (de grootste) nederlandse klant van deze fabriek. Dit geeft u als klant de voordelen van uitzonderlijk goede garanties en een extra controle op de kwaliteit. Een ander groot voordeel is dat we gezamenlijk een collectie hebben samengesteld met daarin alle moderne kleuren.

laminaat your floor mammutLaminaatvloer: Your Floor "Mammut"

Welke soorten laminaat zijn er?

Wij hebben alleen klasse 32 laminaat. Dat wil zeggen dat het zelfs geschikt is voor intensief commercieel gebruik, dus zeker geschikt voor huiskamers en slaapkamers maar ook voor kantoren en winkels.

 

Hoe wordt laminaat gelegd / hoe leg ik laminaat?

Indien u ervoor kiest ons uw laminaat te laten leggen heeft u hoogstwaarschijnlijk minder laminaat nodig ivm zaagverlies. Onze leggers lezen als het ware een kamer waardoor het verlies ernstig beperkt zou worden.

Vaak is ingeval van problemen de laminaatvloer niet goed gelegd dus niet genoeg spelingruimte gehouden, dan komt de vloer onder spanning te staan met alle gevolge van dien. Als u ervoor kiest uw laminaatvloer zelf te leggen dan lichten wij u daar graag goed in voor zodat het zeker goed gaat. Eventuel is er ook gereedschap te lenen of huren, afhankelijk van wat u mee wilt nemen.

Wat voor ondervloer voor mijn laminaatvloer?

Belangrijk is welke eisen u stelt, of welke eisen aan u worden gesteld. Woont u bijvoorbeeld in een flat of appartement dan kan het zijn dat de huurorganisatie eisen stelt in verband met het geluid. Wij hebben TNO goedgekeurde ondervloeren voor deze eisen. Verder is het belangrijk hoe vlak de ondergrond is. Indien de ondergrond niet helemaal vlak is hebben wij daar nivellerende ondervloeren voor die in veel gevallen het probleem oplossen.

Bij twijfel komen we natuurlijk graag even kijken om een passend advies te geven. Het wel bekende holle goedkope geluid waar laminaat vroeger heel makkelijk aan te herkennen was en wat veel ergernis teweeg brengt is tegenwoordig ook heel erg goed op te lossen. Wij hebben zelfs een ondervloer die 20db geluidsreductie realiseert.

 

 

Wat zijn de voordelen van Laminaat?

Laminaat

Het grote voordeel van laminaat is het makkelijke onderhoud.
Mocht u gaan verhuizen is laminaat verhuisbaar.
Laminaat is goed zelf te leggen
Bij het laminaat dat wij verkopen is de duurzaamheid zelfs een groot voordeel.

 

Neem ook eens een kijkje op de website van yourfloor.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Mark 06 109 29 831

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.